Loading...
 Start Page
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ

  • 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 8 πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλατοπίπερο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.

 

Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε σε βαθύ ταψί.

 

Τις αλείφετε με αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και τον χυμό από τα λεμόνια, ενώ παράλληλα κόβουμε το σκόρδο σε κομμάτια και το τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες.

 

Αλείφουμε και το χοιρινό με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και προαιρετικά πριν το βάλουμε στο ταψί, τοποθετούμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος στο σημείο που θα το τοποθετήσουμε.

 

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.

 

Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία γύρω στους 150°C, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά, για να μαλακώσουν όσο περισσότερο γίνεται το χοιρινό και οι πατάτες.

Copyright © 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market