Λίστα αντικειμένων
- 360 ml νερό
- 120 ml σόδα με λεμόνι ή lime
- 400 gr ζάχαρη
- 500 ml χυμό λεμονιού (φρεσκοστυμμένο)
- Ξύσμα λεμονιού από 2-3 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένετε σχολαστικά τα λεμόνια. Κρατάτε το ξύσμα από 2-3 λεμόνια για ένα επόμενο βήμα στην παρασκευή. Κατόπιν, στύβετε τα λεμόνια για πάρετε 500 ml φρέσκου χυμού λεμόνι.
Αν θέλετε και αν πρόκειται να έχετε καλεσμένους στο σπίτι, κρατήστε μερικές λεμονόκουπες για να σερβίρετε σε αυτές το σορμπέ.
Σε ένα σκεύος, όπως μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά, σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 3 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει.
Κατόπιν, αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνετε το περιεχόμενο, δηλαδή το σιρόπι να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, σουρώστε το μείγμα, ώστε να πάρετε το σιρόπι χωρίς το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε σε αυτό τον χυμό λεμονιού και τη σόδα και ανακατέψτε. Αυτό είναι το τελικό μείγμα που θα παγώσετε.
Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε ένα μεταλλικό σκεύος. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια μακρόστενη φόρμα ή ένα ταψάκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Μετά τα πρώτα 40 λεπτά που θα βρίσκεται στην κατάψυξη, ξεκινήστε να αναδεύετε το μείγμα με ένα πιρούνι. Κατόπιν, θα πρέπει να το τοποθετείτε εκ νέου στην κατάψυξη. Αυτό θα το επαναλαμβάνετε κάθε μισή ώρα, μέχρι να συμπληρωθούν οι 3-4 ώρες που χρειάζεται συνολικά. Έτσι, θα αποκτήσει τη βελούδινη υφή του, χωρίς να δημιουργηθούν κρύσταλλοι στο εσωτερικό του.