Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
300γρ. ανάμεικτα σαλατικά της προτίμησής σας (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο κ.λπ.)
1 ρόδι καθαρισμένο
2 μανταρίνια
2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αλατισμένους και ανάλατους (κάσιους, φυστίκι Αιγίνης, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους κ.λπ.)
5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο (ιδανικά με ρόδι)
3 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε πολύ καλά και στραγγίξτε τα σαλατικά.
Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο σκεύος που θα τα σερβίρετε.
Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατέψτε.
Χτυπήστε στο μικρό μπλέντερ (ή ραβδομπλέντερ) το λάδι, το ξίδι, το χυμό από τα πορτοκάλια, το μέλι και το αλατοπίπερο έως ότου ομογενοποιηθούν.
Περιχύστε το μείγμα αυτό στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά για να σερβίρετε.
300γρ. ανάμεικτα σαλατικά της προτίμησής σας (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο κ.λπ.)
1 ρόδι καθαρισμένο
2 μανταρίνια
2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, αλατισμένους και ανάλατους (κάσιους, φυστίκι Αιγίνης, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους κ.λπ.)
5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο (ιδανικά με ρόδι)
3 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε πολύ καλά και στραγγίξτε τα σαλατικά.
Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο σκεύος που θα τα σερβίρετε.
Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα και ανακατέψτε.
Χτυπήστε στο μικρό μπλέντερ (ή ραβδομπλέντερ) το λάδι, το ξίδι, το χυμό από τα πορτοκάλια, το μέλι και το αλατοπίπερο έως ότου ομογενοποιηθούν.
Περιχύστε το μείγμα αυτό στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά για να σερβίρετε.