Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300ml αλεύρι σκληρό
180ml νερό
3γρ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
4 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 κ.σ. σάλτσα πίτσας
4 κ.σ. ελιές ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατέυετε και προσθέτετε το μείγμα με τη μαγιά. Χτυπάτε με τον γάντζο, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
Έπειτα, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C, στον αέρα.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρετε στον πάγκο εργασίας. Λαδώνετε ένα ταψί διαστάσεων 36x28 εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε όλο το ταψί.
Απλώνετε τη σάλτσα πίτσας στην επιφάνεια της ζύμης και προσθέτετε την ντομάτα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Η πίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300ml αλεύρι σκληρό
180ml νερό
3γρ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
4 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 κ.σ. σάλτσα πίτσας
4 κ.σ. ελιές ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, προσθέτετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα για 5 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατέυετε και προσθέτετε το μείγμα με τη μαγιά. Χτυπάτε με τον γάντζο, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
Έπειτα, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C, στον αέρα.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρετε στον πάγκο εργασίας. Λαδώνετε ένα ταψί διαστάσεων 36x28 εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε όλο το ταψί.
Απλώνετε τη σάλτσα πίτσας στην επιφάνεια της ζύμης και προσθέτετε την ντομάτα, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Η πίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!