Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. βούτυρο, ανάλατο
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Μαρμελάδα της επιλογής σας (προτείνεται γεύση κεράσι, φράουλα ή φρούτα του δάσους)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάτε το βούτυρο και την άχνη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα έως ότου γίνει εντελώς ομοιόμορφο.
Ρίχνετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη που φτιάξατε και δημιουργείτε μέσα στις παλάμες σας μικρές μπάλες. Με την παλάμη σας, πιέζετε κάθε μπάλα σε επίπεδη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας τους αντίχειρές σας, σχηματίστε στο κέντρο της ζύμης.
Γεμίζετε το κενό που δημιουργήσατε, με τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας απευθείας από το ψυγείο.
Στρώνετε σε τετράγωνο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα μπισκότα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνετε για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.