Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα άβραστο κριθαράκι
2 κ.σ φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ κ.γ. αλάτι
7 κ.γ. νηστίσιμο βούτυρο
½ κιλό αποφλοιωμένες μεγάλες γαρίδες
2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρεύετε το κριθαράκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνετε. Το τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνετε το μαϊντανό και αλατίζετε. Σκεπάζετε το μπολ, προκειμένου να μείνει το κριθαράκι ζεστό.
Στο μεταξύ, όσο βράζετε το κριθαράκι, λιώνετε 1 κ.σ βούτυρο σε ένα αντικοκολλητικό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά.
Αλατίζετε τις γαρίδες με το υπόλοιπο από το αλάτι.
Βάζετε τις μισές στο τηγάνι και τις σωτάρετε για 2 λεπτά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.
Λιώνετε άλλο 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, με το υπόλοιπο από τις γαρίδες.
Λιώνετε άλλο 1.σ. βούτυρο και βάζετε το σκόρδο. Σωτάρετε για μισό λεπτό.
Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι στις γαρίδες και τις ξαναβάζετε στο τηγάνι, που έχετε σωτάρει το σκόρδο. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμες οι γαρίδες.
Ρίχνετε και το κριθαράκι, που έχετε βράσει, ανακατεύετε και το κριθαρότο είναι έτοιμο.