Loading...
 Start Page
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα και δέρμα
250ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
4-5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κ.γ. ρίγανη
1 1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το μισό λάδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε τη ρίγανη.

Μαγειρέυετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρείτε από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, συνεχίζοντας να μαγειρεύετε έως ότου μαραθεί.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 3 λεπτά.

Ξαναβάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθεί, για περίπου 5 έως 7 λεπτά.

Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά με λεπτές φέτες λεμονιού.
Copyright © 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market