Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα γλώσσας
10-15 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελιές
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190oC στη λειτουργία αέρα.
Μαρινάρετε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και από τις 2 πλευρές και περιχύνετε το χυμό λεμονιού.
Χρησιμοποιείτε ένα πυρέξ μικρού μεγέθους και απλώνετε σε ολόκληρη την επιφάνειά του τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια. Πασπαλίζεε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Ρίχνετε το σκόρδο ώστε να είναι πάνω από τα υπόλοιπα λαχανικά και τοποθετείτε από πάνω τα μαριναρισμένα φιλέτα γλώσσας.
Ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.