Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
700 ml ζωμό λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
150 γρ. μύδια
150 γρ. χταπόδι, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ
1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, εωσότου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κριθαράκι, τον πελτέ και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Συμπληρώνετε με τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και αφού ανακατέψετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, και ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνετε μέσα τα μύδια, το χταπόδι, τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ανακατεύετε πολύ καλά, αδειάζετε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το κριθαράκι. Σε περίπτωση που έχει εξατμιστεί όλο το νερό, προσθέτετε ακόμη λίγο.
Το γιουβέτσι θαλασσινών είναι έτοιμο για σερβίρισμα!