Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα γάλακτος
2 φακελάκια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
250ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι
800ml γάλα πλήρες
250γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε σε ένα μπολ την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάτε για άλλο 1 λεπτό περίπου.
Στρώνετε τα μισά σοκολατένια πτι-μπερ στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού διαστάσεων 20x30 εκ.
Αδειάζετε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ζεσταίνετε την πραλίνα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας πως το κάτω μέρος του γυάλινου σκεύους δεν ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
Μόλις η πραλίνα είναι αρκετά ρευστή, αποσύρετε το μπωλ από τη φωτιά και την περιχύνετε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες. Κόβετε σε μεσαίου μεγέθους τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα γάλακτος
2 φακελάκια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
250ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι
800ml γάλα πλήρες
250γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε σε ένα μπολ την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάτε για άλλο 1 λεπτό περίπου.
Στρώνετε τα μισά σοκολατένια πτι-μπερ στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού διαστάσεων 20x30 εκ.
Αδειάζετε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ζεσταίνετε την πραλίνα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας πως το κάτω μέρος του γυάλινου σκεύους δεν ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
Μόλις η πραλίνα είναι αρκετά ρευστή, αποσύρετε το μπωλ από τη φωτιά και την περιχύνετε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες. Κόβετε σε μεσαίου μεγέθους τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε!