Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
Για τα brownies
2 αυγά μεσαία
300γρ. αλέυρι για όλες τι χρήσεις
250γρ. καστανή ζάχαρη
230γρ. βούτυρο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τα μήλα
2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
30 ml σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Για την προετοιμασία των μήλων, προσθέτετε σε ένα μπολ τα μήλα, το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα. Ανακατέυετε καλά τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί, μέχρι να πάρει ελαφρά ένα σκούρο χρώμα. Το σουρώνετε μέσα σε ένα μπολάκι και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα brownies, προσθέτετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά.
Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε ξανά, έως ότου απορροφηθεί στο μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ και ενώνετε τα 2 μείγματα, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια ορθογώνια φόρμα, όπου πρώτα έχετε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρείτε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρετε και κόβετε σε κομμάτια.
Τα brownies είναι έτοιμα να σερβιριστούν.
Για τα brownies
2 αυγά μεσαία
300γρ. αλέυρι για όλες τι χρήσεις
250γρ. καστανή ζάχαρη
230γρ. βούτυρο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τα μήλα
2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
30 ml σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Για την προετοιμασία των μήλων, προσθέτετε σε ένα μπολ τα μήλα, το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα. Ανακατέυετε καλά τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί, μέχρι να πάρει ελαφρά ένα σκούρο χρώμα. Το σουρώνετε μέσα σε ένα μπολάκι και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα brownies, προσθέτετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά.
Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε ξανά, έως ότου απορροφηθεί στο μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Χτυπάτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ και ενώνετε τα 2 μείγματα, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια ορθογώνια φόρμα, όπου πρώτα έχετε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρείτε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρετε και κόβετε σε κομμάτια.
Τα brownies είναι έτοιμα να σερβιριστούν.