Λίστα αντικειμένων

Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive (ή άλλο μπισκότο της επιλογής σας)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (ή 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη)
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 200 γρ. φράουλες (ή περισσότερες αν θέλεις)
- 2-3 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με την γλυκύτητα που θέλεις)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία βάσης:
- Θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα και να τα χτυπήσετε με έναν πλάστη).
- Βάλε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα ταψί ή πυρέξ, πιέζοντας τα με την πλάτη ενός κουταλιού για να δημιουργήσεις μια σταθερή βάση.
- Προετοιμασία της κρέμας:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και τη ζάχαρη (αν τη χρησιμοποιείτε), και ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να φτιάξετε τη βανιλία.
- Αν θέλεις να προσθέσεις κρέμα γάλακτος ή σαντιγί, χτύπησε την κρέμα μέχρι να γίνει σταθερή και προσθέστε την στη βανιλία για πιο πλούσια γεύση.
- Συναρμολόγηση:
- Ρίξε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ισιώστε την με μια σπάτουλα.
- Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και τοποθετήστε τις πάνω από την κρέμα.
- Ψυγείο:
- Αφήστε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) για να σφίξει και να «δέσει» η κρέμα.
- Σερβίρισμα:
- Όταν είναι έτοιμη, μπορείτε να διακοσμήσετε με λίγες ακόμα φράουλες ή και με λίγο τριμμένο μπισκότο για επιπλέον γεύση!


