Loading...
 Start Page
Τάρτα Ψυγείου με Φράουλες
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive (ή άλλο μπισκότο της επιλογής σας)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (ή 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη)
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 200 γρ. φράουλες (ή περισσότερες αν θέλεις)
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά, ανάλογα με την γλυκύτητα που θέλεις)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία βάσης:
    • Θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα και να τα χτυπήσετε με έναν πλάστη).
    • Βάλε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα ταψί ή πυρέξ, πιέζοντας τα με την πλάτη ενός κουταλιού για να δημιουργήσεις μια σταθερή βάση.
  2. Προετοιμασία της κρέμας:
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα και τη ζάχαρη (αν τη χρησιμοποιείτε), και ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να φτιάξετε τη βανιλία.
    • Αν θέλεις να προσθέσεις κρέμα γάλακτος ή σαντιγί, χτύπησε την κρέμα μέχρι να γίνει σταθερή και προσθέστε την στη βανιλία για πιο πλούσια γεύση.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Ρίξε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ισιώστε την με μια σπάτουλα.
    • Κόψτε τις φράουλες σε φέτες και τοποθετήστε τις πάνω από την κρέμα.
  4. Ψυγείο:
    • Αφήστε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) για να σφίξει και να «δέσει» η κρέμα.
  5. Σερβίρισμα:
    • Όταν είναι έτοιμη, μπορείτε να διακοσμήσετε με λίγες ακόμα φράουλες ή και με λίγο τριμμένο μπισκότο για επιπλέον γεύση!
Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market