Loading...
 Start Page
Σπιτική Γκρανόλα
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά:

  • 255 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 140 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (π.χ., αμύγδαλα χοντροκομμένα, καρύδια χοντροκομμένα, φουντούκια χοντροκομμένα)
  • 70 γρ. σπόρους (π.χ., ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι)
  • 2 γρ. κανέλα (ή άλλο αγαπημένο σας μπαχαρικό)
  • 1 γρ. αλάτι
  • 113 γρ. υγρό γλυκαντικό (π.χ., μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης)
  • 55 γρ. λάδι (π.χ., ελαιόλαδο, λάδι καρύδας λιωμένο, ηλιέλαιο)
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 70 γρ. αποξηραμένα φρούτα (π.χ., σταφίδες, cranberries, ψιλοκομμένα βερίκοκα - προσθέστε τα μετά το ψήσιμο)

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C (140°C με αέρα). Στρώστε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ανακατέψτε τα υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι (ή άλλο γλυκαντικό), το λάδι και τη βανίλια (αν χρησιμοποιείτε).
  4. Ενώστε τα υλικά: Ρίξτε το μείγμα των υγρών υλικών πάνω από τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι όλα τα ξηρά υλικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  5. Απλώστε στο ταψί: Απλώστε το μείγμα της γκρανόλας ομοιόμορφα στο στρωμένο ταψί.
  6. Ψήστε: Ψήστε για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά για να ροδίσει ομοιόμορφα. Η γκρανόλα είναι έτοιμη όταν έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και μυρίζει υπέροχα. Προσέξτε μην καεί.
  7. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά): Αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς στο ταψί. Μόλις κρυώσει, προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε.
  8. Αποθηκεύστε: Αποθηκεύστε την γκρανόλα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 εβδομάδες.
Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market