Loading...
 Start Page
Μπισκότα Βρώμης με Σταφίδες
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη (ή 70 γρ. μέλι για πιο υγιεινή επιλογή)
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταφίδες (ή και περισσότερες αν θέλεις)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προετοιμασία φούρνου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Χτύπημα βουτύρου και ζάχαρης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτο. Αυτό θα πάρει περίπου 2-3 λεπτά με το μίξερ.
  3. Προσθήκη αυγού και αρωμάτων: Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  4. Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα (αν τη χρησιμοποιούμε) και το αλάτι.
  5. Συνδυασμός υλικών: Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  6. Προσθήκη σταφίδων: Ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
  7. Πλάσιμο και ψήσιμο: Με ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητες ζύμης και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους (καθώς τα μπισκότα θα απλωθούν). Πατάμε ελαφρά τα μπισκότα για να αποκτήσουν πιο επίπεδη μορφή (όπως τα μπισκότα βουτύρου).
  8. Ψήσιμο: Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν: Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5-10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Αυτά τα μπισκότα βρώμης με σταφίδες είναι μαλακά, αφράτα και ιδανικά για σνακ ή για συνοδευτικό του καφέ ή τσαγιού! 🍪

Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market