Loading...
 Start Page
Protein Σπαγγέτι με Κουρκουμά και Κρεμώδη Σάλτσα
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ Protein Σπαγγέτι με Κουρκουμά MISKO
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βράστε τα μακαρόνια:
    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα μακαρόνια MISKO σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Στραγγίστε τα και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
  2. Ετοιμάστε τη σάλτσα κουρκουμά:
    • Σε μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
    • Σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί.
    • Προσθέστε τον κουρκουμά και ανακατέψτε καλά, αφήνοντάς τον να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Δημιουργήστε την κρεμώδη βάση:
    • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να βράσει.
    • Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να γίνει μια λεία σάλτσα.
  4. Ανακατέψτε τα μακαρόνια:
    • Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
    • Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει η σάλτσα πιο αραιή.
  5. Γαρνίρισμα και σερβίρισμα:
    • Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με τα φρέσκα δεντρολίβανα.
    • Σερβίρετε αμέσως και, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή Απόλαυση!
Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market