Λίστα αντικειμένων

ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ Protein Σπαγγέτι με Κουρκουμά MISKO
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- 1-2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράστε τα μακαρόνια:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα μακαρόνια MISKO σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίστε τα και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
- Ετοιμάστε τη σάλτσα κουρκουμά:
- Σε μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί.
- Προσθέστε τον κουρκουμά και ανακατέψτε καλά, αφήνοντάς τον να βγάλει τα αρώματά του.
- Δημιουργήστε την κρεμώδη βάση:
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να βράσει.
- Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Ανακατέψτε τα μακαρόνια:
- Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει η σάλτσα πιο αραιή.
- Γαρνίρισμα και σερβίρισμα:
- Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με τα φρέσκα δεντρολίβανα.
- Σερβίρετε αμέσως και, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.


