Λίστα αντικειμένων

ΥΛΙΚΑ:
- 4 μέτριες ντομάτες (ώριμες)
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτριο καρότο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 ml ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 50 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- Μια πρέζα πάπρικα (προαιρετικά)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- Κρουτόν
- Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός ή δυόσμος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Προετοιμάστε τα λαχανικά:
- Πλύντε καλά τις ντομάτες, την πιπεριά και το καρότο.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
Σοτάρετε:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το καρότο (κομμένο σε φέτες) και την πιπεριά (χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια).
-
Προσθέστε τη ντομάτα:
- Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε και αφήστε τα λαχανικά να βράσουν για 5 λεπτά.
-
Βράστε:
- Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Αφήστε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
-
Αλέστε:
- Χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
- Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
- Προσθέστε χυμό λεμονιού και δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντάς τη με φρέσκα μυρωδικά και κρουτόν.
- Αν θέλετε, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος για ντεκόρ.
Καλή απόλαυση!


