Loading...
 Start Page
Σούπα Βελουτέ Ντομάτας με Κόκκινη Πιπεριά
Κλίκ για μεγέθυνση

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 μέτριες ντομάτες (ώριμες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών (ή νερό)
  • 50 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια πρέζα πάπρικα (προαιρετικά)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

  • Κρουτόν
  • Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός ή δυόσμος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προετοιμάστε τα λαχανικά:

    • Πλύντε καλά τις ντομάτες, την πιπεριά και το καρότο.
    • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σοτάρετε:

    • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προσθέστε το καρότο (κομμένο σε φέτες) και την πιπεριά (χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια).
  3. Προσθέστε τη ντομάτα:

    • Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα.
    • Ανακατέψτε και αφήστε τα λαχανικά να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Βράστε:

    • Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
    • Αφήστε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  5. Αλέστε:

    • Χρησιμοποιήστε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
    • Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
    • Προσθέστε χυμό λεμονιού και δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρισμα:

  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντάς τη με φρέσκα μυρωδικά και κρουτόν.
  • Αν θέλετε, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή κρέμα γάλακτος για ντεκόρ.

Καλή απόλαυση!

Copyright © 2024 - 2025 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market