Loading...
 Start Page
Tips Διατήρησης Τροφίμων
Κλίκ για μεγέθυνση

Πόσες φορές δεν μας έχουν χαλάσει τρόφιμα που έχουμε αγοράσει πρόσφατα και έχουμε αναγκαστεί να τα πετάξουμε; Ας δούμε μερικές συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση των τροφίμων.

Τυρί. Αν κόψουμε κάποιο κίτρινο σκληρό ή ημίσκληρο τυρί και δεν το καταναλώσουμε άμεσα, προσθέτουμε ένα κομματάκια βούτυρο στην κομμένη πλευρά για να μην ξεραθεί. Στη συνέχεια το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και όχι σε πλαστική μεμβράνη και το τοποθετούμε σε ένα τάπερ ή σε πλαστικό σακουλάκι.

Μπανάνες. Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη το πάνω μέρος της μπανάνας, το σημείο δηλαδή στο οποίο ενώνονται όλοι οι καρποί. Αυτό θα τις κάνει να διατηρηθούν 3-5 μέρες παραπάνω.

Κρεμμύδια. Δεν πρέπει ποτέ να τα αποθηκεύουμε μαζί με τις πατάτες. Αντίθετα καλό είναι να βρίσκονται σε σκοτεινό σημείο που αερίζεται καλά. Έτσι θα διατηρηθούν έως και 2- 3 μήνες.

Μανιτάρια. Οι νοστιμότατοι μύκητες διατηρούνται στο ψυγείο σε χάρτινο κουτάκι ή σακούλα για να απορροφά την υγρασία και να διατηρούνται για περισσότερο χρόνο.

Μυρωδικά. Αν έχει περισσέψει κάποιο μυρωδικό που έχουμε ψιλοκόψει, όπως ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος ή το σχοινόπρασο, τα βάζουμε σε πλαστικό μπουκάλι και τα διατηρούμε για μερικές μέρες στη ψύξη. Αν δεν τα έχουμε ψιλοκόψει και θέλουμε να τα κρατήσουμε για περισσότερο καιρό, τα πλένουμε καλά και αφού στεγνώσουν τα τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι και τα καταψύχουμε.

Για να μην χαλάνε τα τρόφιμα το ψυγείο μας πρέπει να είναι πάντα καθαρό. Είναι σημαντικό να το πλένουμε και να το απολυμαίνουμε τακτικά με Χλωρίνη Klinex που δρα αποτελεσματικά και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Πηγή Άρθρου

Copyright © 2024 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Super Market