Λίστα αντικειμένων
500 γρ. ακτινίδια, ώριμα και κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα εναλλάξ τη ζάχαρη και τα ακτινίδια, μέχρι να μην περισσεύουν άλλα υλικά.
Αφήνετε τα ακτινίδια να αποβάλλουν τα υγρά τους για περίπου 4 ώρες.
Μεταφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις βράσει το μείγμα, δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βράζετε για περίπου 25-30 λεπτά.
Στη συνέχεια, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιείτε το περιεχόμενο στο ulti ή με ένα ραβδομπλέντερ.
Αφήνετε την μαρμελάδα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος, την αδειάζετε σε βάζο που πρώτα έχετε αποστειρώσει.