Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
Για το ζελέ ροδάκινο
- 400 γρ. ροδάκινα πολτοποιημένα (καθαρό βάρος)
- 40 γρ. νερό
- 40 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
Για το ζελέ πεπόνι
- 200 γρ. πεπόνι πολτοποιημένο (καθαρό βάρος)
- 20 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. νερό
- 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- λίγη φρέσκια μέντα
Για το ζελέ καρπούζι
- 400 γρ. καρπούζι πολτοποιημένο (καθαρό βάρος)
- 40 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. νερό
- 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- λίγος φρέσκος βασιλικός
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 400 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
- 40 γρ. μέλι
- 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για το ζελέ
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Βράζουμε για μισό λεπτό τη ζάχαρη με το νερό και τα φύλλα του μυρωδικού.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, το σουρώνουμε από τα φύλλα του μυρωδικού και προσθέτουμε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό.
- Ανακατεύουμε για να διαλυθούν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον πολτό του φρούτου (αν τον ρίξουμε απότομα, θα παγώσει το σιρόπι κατά τόπους και θα δημιουργηθούν ίνες).
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας μας, γεμίζοντάς τες μέχρι τα 2/3 περίπου.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια των ζελέ, ώστε να μπορεί να συγκρατήσει την κρέμα (δεν τα αφήνουμε όμως να πήξουν εντελώς, γιατί δεν θα κολλήσουν οι δύο στρώσεις μεταξύ τους).
Κρέμα γιαουρτιού
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα διαλύουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό (περίπου 1 κουταλιά της σούπας).
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνη.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στο μπολ με το υπόλοιπο γιαούρτι. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τις φόρμες στις οποίες έχουμε ήδη βάλει το ζελέ του φρούτου.
- Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τα γλυκά βυθίζοντας τις φόρμες σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζοντάς τες σε πιάτα.