Λίστα αντικειμένων
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρερε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα καλαμάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτετε την πάπρικα και το αλατοπίπερο και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε για παρίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τον γλυκάνισο (αν θέλουμε) και ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, ώστε να καλύψετε όλα τα υλικά.
Βράζετε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν και ρίχνετε το κριθαράκι.
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να πιει τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά το ψήσιμο ελάχιστο νερό και ανακατεύετε.
Βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντας με μια δροσερή αγγουροσαλάτα.
- 1 κιλό μικρά κατεψυγμένα καλαμάρια (καθαρισμένα), ολόκληρα
- 300 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 5 πιπεριές Φλωρίνης (χωρίς κοτσάνι) και σπόρια, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.γ. γλυκάνισος, κοπανισμένος (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρερε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τα καλαμάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτετε την πάπρικα και το αλατοπίπερο και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε για παρίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τον γλυκάνισο (αν θέλουμε) και ρίχνουμε περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό, ώστε να καλύψετε όλα τα υλικά.
Βράζετε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν και ρίχνετε το κριθαράκι.
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να πιει τα υγρά του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά το ψήσιμο ελάχιστο νερό και ανακατεύετε.
Βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντας με μια δροσερή αγγουροσαλάτα.